CRM rendszer, ami veled nő

2014.01.23. 09:07

salesforce-com-logo.jpg

A vállalatirányítási rendszerekkel legtöbbször csak a baj van, és természetesen nekem megvan a véleményem, hogy miért. Mert mindig azt tudják, amit tegnap kellett volna. Vagy tegnapelőtt. Induló vállalkozóknak az egyik legelső tanácsom, hogy a CRM rendszerüket az üzleti tervben megcélzott vállalat méretéhez igazítsák, ne pedig ahhoz a 2-5 főhöz, amivel indulnak. Sokszor hangoztatott szólam, hogy csak ha igazán hiszel a sikerben, akkor tudod elérni. Azt már jóval kevesebben értik, hogy ez azt jelenti, hogy bármilyen nagyok is a terveink, ha nem azokon dolgozunk, akkor mégis hogyan érhetnénk el őket. Legfeljebb véletlenül.

Az értékesítési folyamatot már az első ügyfél előtt úgy kell kiépíteni, mint ahogy az ezrediknél elképzeljük. Különben sokkal kisebb eséllyel lesz ezredik. Ha az első ezer ügyfélnek kézzel írjuk a számlát, mert még kicsik vagyunk egy CRM rendszerhez, akkor rengeteg lehetőségtől esünk el. Nehezebb tudjuk őket rendszeres vevőkké konvertálni, így a marketing erőfeszítéseink jó része kárba megy. Nem tudjuk elemezni a vevőink összetételét, lakhelyét, vásárlási szokásait, amely információk létfontosságúak az üzleti terv hangolásához. Folytathatnám még sokáig, de a lényeg szerintem már átment.

Visszatérve a CRM rendszerekhez, manapság nagyon sok jól használható rendszer közül válogathatnak a kisvállalkozások. Viszont kevés olyat tudok, ami egy egyszermélyes vállakozástól a globális nagyvállalatig lefedi az igényeket. Ez pedig a Salesforce.com. Havi 1000 forintért már el tudunk indulni egy jól kitalált ügyfélnyilvántartási rendszerrel, mobil klienssel és e-mail integrációval. És gyakorlatilag nem tudunk akkorára nőni, hogy ne fedje le az igényeinket. Néhány ezer kereskedő és néhány millió ügyfél esetén még nem lesz problémánk vele. A rendszer legszebb tulajdonsága, hogy rengeteg kiegészítő modul érhető el hozzá külső fejlesztőktől egy virtuális piactéren keresztül, így gyakorlatilag a legvadabb igények is le vannak fedve.

Ráadásul ingyen kipróbálható.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing értékesítés ügyfél sales salesforce.com CRM

A bejegyzés trackback címe:

https://pontkom.blog.hu/api/trackback/id/tr955777824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása